måndag 17 september 2012

Pinsamt DN!

Ny dag, ny vecka som börjar med en rejäl käftsmäll från Dagens Nyheter. Dagens huvudledare "Barn är ingen rättighet" är oerhört dåligt skriven och går i princip ut på att alla som inte är heterosexuella, träffade den rätta tidigt och kan få barn på naturlig väg är pinsamt desperata och ligger skattebetalarna till last. Personen som skrivit texten är dåligt påläst och texten fullkomligt osar av förakt mot alla som avviker det allra minsta mot hans (?) idealbild av hur en kvinna ska vara.


Som tur är finns det vettiga människor som skriver kommentarer. Många går ut på att vården i så fall inte heller skulle subventionera så kallade välfärdssjukdomar, för att inte tala om Viagra...

Så här beskriver Wikipedia ordet "ledarsida"

"En ledarsida eller ledare är en sektion i en tidning där tidningens och redaktionens åsikter i politiska frågor uttrycks. Vanligen avgör ägarna tidningens allmänna politiska inriktning." 
"En ledare kan vara osignerad, i vilket fall den anses representerar hela tidningens hållning, eller signerad (till exempel i krönikeform), i vilket den ofta uppfattas som representativ främst för skribentens åsikter. Svenska ledarsidor har ofta minst en osignerad text varje dag, vilken brukar beskrivas som "huvudledaren".

Denna text beskriver alltså hela tidningens åsikt om ofrivillig barnlöshet. Ägarnas (Bonniers?) åsikt, redaktionens åsikt och den officiella hållning som tidningen har i barnlöshetsfrågor.

"En utveckling där förstföderskor är i medelåldern är sannerligen ingenting att sträva efter" skriver ledarskribenten. En utveckling där Sveriges största morgontidning, som citeras i all annan media, blir allt intolerantare mot de som inte passar in exakt i normen ser jag som en mycket mer oroande framtidsvision.

4 kommentarer:

  1. Pinsamt är bara förnamnet.... :(

    SvaraRadera
  2. Hade missat det här skräpet, blev uppmärksammad genom Heddas blogg. Hårresande. Nöjd med att jag sade upp min prenumeration i förra veckan i och med DNs löjliga policy gällande pronomenet hen. Men det var bara droppen, alltför ofta ger "Sveriges största morgontidning" uttryck för en inskränkthet som bara gör mig ledsen och arg. Den här ledaren var bland det mest idiotiska jag läst! /Maya

    SvaraRadera
  3. Hej Nelle!
    Jag sakar dig! Hur är läget?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma!

      Jo, läget är under kontroll i det stora hela. Känner att jag inte har så mycket att tillföra här längre, dels för att det är en hel del som jag inte kan skriva och dels för att jag nog tenderar att bli ganska gnällig ibland...

      Hur är det med dig?

      Radera