söndag 19 juni 2011

Inte första gången...

"Det är ju roligare för vårt barn om det finns andra barn att leka med på midsommarafton, dessutom är det ju inte så kul för er om vi måste springa efter barnet hela tiden... Eller hur?"

Jag vet ju och jag visste egentligen redan svaret på frågan jag ställde igår. Och inte kan man säga emot när det handlar om barnens bästa.

4 kommentarer:

  1. Usch, den kommentaren gick rakt in i hjärtat! Inte nog med att livet är orättvist vad gäller barn, att sedan bli utesluten av vänner pga av det är hemskt!!

    Hoppas det ordnar sig på midsommar!

    KRAM !!

    SvaraRadera
  2. Vet du vad, jag tror att barnen älskar när det finns vuxna med som inte har egna barn. De är ju oftast mycket mer tillgängliga för bus och prat. Så var det i alla fall när jag själv var liten. Mina favoritvuxna var föräldrarnas yngre vänner som ännu inte skaffat egna familjer. De hade på ett helt annat sätt tid att prata med ett barn.
    Och nu som vuxen utan barn, det går väldigt snabbt och enkelt att bli barnens favorit! Man orkar ju leka. Det gör inte mamma och pappa.
    Att skylla på barnen för att man inte kan träffas, så dumt och fegt.

    SvaraRadera
  3. Visst är det så. Det konstiga är att jag fortfarande förvånas över att mitt liv inte är som på film, dvs att människor med olika familjesituation umgås.

    Singlar med singlar, par med par, barnfamiljer med andra familjer med barn i samma ålder. Konstigt det där... Barnfamiljerna suckar ofta över hur jobbigt det är att packa ner allt som hör barnen till för att åka bort, det är som att packandet ska belönas med lekkamrater till barnen för att det ska vara mödan värt.

    SvaraRadera
  4. Var tvungen att läsa två gånger, usch vilken hemsk kommentar! KRAM

    SvaraRadera