lördag 10 september 2011

Dårskaper

Som så många gånger tidigare googlar jag på AMH-värde. Jag hamnar här. I min egen blogg. Mina frågor har blivit svar som andra letar efter och som jag själv hittar. Märkligt.

I texter som översätts från engelskan står det "dårskaper", antar att det ska vara folliklar. Också märkligt. I IVF-världen samlas dårskaperna.

En annan dårskap är att jag ringt och bokat tid för samtal med en privatklinik. Hoppet finns ändå kvar, även om det fått sig rejäla törnar.

8 kommentarer:

  1. Hej,

    Jag tycker du gör helt rätt som bokat tid hos en privatklinik. Äggproduktionen går lite i vågor så bara för att du har misslyckade behandlingar bakom dig betyder det inte att det inte skulle gå bra vid ett nytt försök. Vilken klinik har du vänt dig till? Själv går jag på IVF-kliniken i Stockholm, där finns en mysig läkare som heter Petra!

    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Klokt. Jag tror det är rätt att göra så många ivf som man tycker är rimligt utifrån ens situation. Ni har ju haft sån otur. Jag har en väninnan som hade extremt svårt att få ut ägg - men de har väldigt lätt att fastna. Jag berättar det inte som en glad "nu kommer du också lyckas-historia" utan mer för att för vissa när det ser visset ut är det lönt att försöka - vare sig man lyckas eller ej. OCh då slipper man undra om det hade gått i alla fall, vilken glädje man nu har av det.

    SvaraRadera
  3. Anonym: Skönt att du hittat en mysig läkare!

    Medan: IVF till varje pris? Det är mycket att fundera på och dessutom är det ju inte direkt gratis. Blir vi avrådda där är det nog bara att släppa tanken, annars kanske det är värt pengarna i långa loppet... Svårt det där.

    SvaraRadera
  4. Tänk på att du kan dra av ca 30% av kostnaden via bruttolöneavdrag (din halva av kostaden) fast det kanske du redan vet. Kostar inte din arbetsgivare nåt förutom lite adminstration. Det jobbiga är ju dock att fråga om det och berätta men det är så pass mycket pengar man kan spara så jag tycker det har varit värt det....

    SvaraRadera
  5. Nej, det visste jag inte. Kanske för att vi (tyvärr) hela tiden haft fokus på landstinget. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  6. Om du inte känner dig "färdig" med egna ägg så tror jag du ska undersöka detta vidare. I den mån man nånsin kan känna sig "färdig", tänker jag...

    SvaraRadera
  7. Visst är det bra? Ett förtydligande, du kan dra av 30% för din del av kostnaden och din partner detsamma. Så både jag och min sambo har pratat med våra arbetsplatser och utnyttjar detta. Därmed blir hela behandlingen 30% billigare:)

    SvaraRadera
  8. Hedda: Ett dilemma. Får se vad läkaren säger...

    Anonym: Tack igen! Ska ta tag i det om kliniken tror att vi har en chans.

    SvaraRadera