onsdag 17 augusti 2011

Samtal med FFIA

"I dagsläget får man räkna med att en adoption tar flera år." En trevlig kvinna på FFIA (föräldraföreningen för internationell adoption) svarar på mina frågor.

Varför ställde vi oss inte i adoptionskö tidigare?

6 kommentarer:

  1. Jo, flera år tar det. Men beroende på olika omständigheter, olika många år. Har ni tur så tar det kanske 2,5 år och en stor del av den tiden fylls av kurser och utredning. Tänker att ni som är lärare kanske skulle kunna få ett medgivande för syskon, om ni vill. Bara det skulle kunna göra att det går fortare för er. Eller att ni kan tänka er ett barn med någon typ av sjukdom, då kan det också gå fortare. En sjukdom som man framgångsrikt kan behandla i Sverige.

    Visst känns det tungt med ytterligare så mycket väntan, men nu är ni på gång och det är positivt. :)

    SvaraRadera
  2. Du vet hur det är, det är mycket att ta in. Har i alla fall börjat skriva på det där mailet/brevet till kliniken, kallar det för utvärdering.

    Är det lättare för lärare att få syskonmedgivande?

    SvaraRadera
  3. Det är lättare att få syskonmedgivande om man har stor barnerfarenhet och det har ni ju båda i så fall. Jag har själv jobbat i skolans värld i 8 år av min yrkeskarriär och det sågs som positivt. Min man har mindre erfarenhet. Vi fick ju medgivande för syskonpar utan att ha bett om det. Efter noga övervägande har vi ju nu ändå ansökt om "bara" ett barn. Vi är osäkra på om vi har resurserna för två samtidigt.

    SvaraRadera
  4. Var snäll mot dig själv! Nu är ni på gång - det ni gjort kan ni inte göra ogjort. Och jag håller med Hedda - det är så mycket jox hit och dit att tiden faktiskt går mycket fortare än man tror. I alla fall om man lurar sig själv lite...

    SvaraRadera
  5. Just nu känns det bara skitjobbigt... Men vi är igång som sagt, på tisdag börjar föräldrautbildningen.

    SvaraRadera
  6. Åh, kul! Jag tyckte både att den var bra och att den också hade en bizarrt komisk sida. Åh, jag ska skriva om den snart tror jag.

    SvaraRadera